Zoals bij de meesten bekend is het altijd erg druk rond om wedstrijden en kickboksgala’s. Trainen, wegen, eten, meten en informeren. Er komt veel bij kijken. Deze webpagina is jouw gids naar de juiste informatie. Wat komt er allemaal bij een gala kijken? En wat verwachten wij eigenlijk van jou? Ook is hier een checklist te vinden van alle benodigde kleding en attributen. Met deze tips en tricks kom jij als een ervaren kickboks(t)er voor de dag.

Wanneer je een wedstrijdvechter wordt, wordt je toegevoegd aan de groepsapp. Hier zullen voorstellen m.b.t. gala’s worden geplaatst. We verwachten dat je ruim van te voren doorgeeft of je beschikbaar bent voor een wedstrijd op een bepaalde datum, zodat wij je kunnen aanmelden. Wij hebben dan je meest recente gewicht nodig. Wat wordt vergeten is dat er op de achtergrond een hoop werk wordt verricht om voor iedereen een wedstrijd te regelen. Vele e-mails heen en weer en de telefoon staat roodgloeiend. Het is dan erg teleurstellend als er op het laatste moment een wijziging plaatsvind.”

Aanmelding voor een wedstrijd geeft echter geen garantie dat je ook zult vechten. Vlak voor het gala kunnen er wijzigingen doorgegeven worden, bijvoorbeeld door ziekte of blessures. Wij zullen er alles aan doen om nog een wedstrijd te regelen. Het wordt via Whatsapp gecommuniceerd als dit helaas niet meer mogelijk is. Heb je zelf een blessure? Meld dit dan bij ons. Zo kunnen wij de tegenpartij de tijd geven om een nieuwe tegenstander te zoeken.”

Als je op een matchmaking staat, zal er contact met je worden opgenomen. Als er aan jou wordt verteld dat je op de (voorlopige) matchmaking staat, wil dat zeggen dat je een partij hebt. Op de trainingen wordt je dan voorbereid op het gevecht.”

Ready to Rumble
Op de spotschool wordt dag en nacht gewerkt aan kracht en kwaliteit. Trainers en vrijwilligers zetten zich in om jou te laten stralen in de ring. Wij zetten alles op alles om jou zo ver mogelijk te brengen. Maar wat verwachten wij van jou als wedstrijdvechter van Team Pinas?

 1. Je moet tijdig en recent je huidige gewicht doorgeven via de wedstrijd whatsapp. Zeker als je nog in de groei bent! Lieve moeders: graag in kilo’s en niet in broekmaten. ‘Te dik’, ’te dun’, ‘zwaarder dan vorige week’ of ‘net terug van vakantie’ zijn ook geen gewichten die de bond accepteert. Weeg je dus regelmatig. Je kunt niet aangemeld worden voor wedstrijden als er geen recent gewicht bekend is.
 2. Geef tijden/dagen/weken door wanneer je beschikbaar bent en wanneer absoluut niet. Denk hierbij aan vakanties, familie uitjes, tentamenweken etc. We hebben ondertussen alle mogelijke smoesjes al gehoord, dus houd je agenda goed in de gaten.
 3. Kom op tijd en regelmatig de trainingen. Dat betekend dat je een kwartier voor de training aanwezig moet zijn. Dit geeft je de tijd om bij te kletsen, om te kleden en je bandages aan te doen. Ben je onverwachts verhinderd? Bel of whatsapp even. Er staat namelijk een straftraining te wachten als je dit niet doet. En als het vaker voorkomt loop je de kans niet meer toegelaten te worden tot de les. Een wedstrijd vechten is dan uitgesloten. Als je een periode niet/weinig bent komen trainen wordt er in overleg met de trainer bepaald of je kunt vechten.

Bonden en inschrijving
Er zijn een flink aantal bonden in Nederland waarvoor je kunt vechten. De WFCA, WMTA, WKA, IFMA, WAKO en zo kunnen we nog even door gaan. Doen we niet, want voorafgaand aan ieder gala zullen wij laten weten voor welke bond er wordt gevochten. De spelregels zijn per bond verschillend. Hier kun je meer over lezen op de desbetreffende website.

Iedere bond hanteert een systeem waarin het aantal gevochten wedstrijden wordt bijgehouden in een zogenaamd wedstrijdboekje. Dit boekje moet je kopen bij de weging van het evenement. Dit is tevens je inschrijfgeld om lid te worden van de bond. Het bedrag zal van te voren worden doorgegeven in de app en kan variëren tussen de € 5 en €20.

Checklist
Natuurlijk ben jij met alle bovenstaande informatie al goed voorbereid. Flink trainen en jij bent klaar voor het gevecht. Maar wat moet er in hemelsnaam in je tas? Hiervoor hebben wij een handige checklist gemaakt:

 • Handschoenen
 • Scheenbeschermers
 • Hoofdkap (Jeugd)
 • Broekje zonder rits (heel belangrijk!)
 • Team Pinas T-shirt
 • Team Pinas trainingspak
 • Sport BH (dames)
 • Tok (dames en heren)
 • Borstbeschermer (dames)
 • Bitje
 • 2x handdoeken
 • Bandages
 • Enkelkousen (als je dit prettig vindt)
 • 2 rolletjes sporttape
 • Vaseline
 • Slippers
 • Voldoende eten en drinken
 • Inschrijfgeld of je wedstrijdboekje